Nieuw interieur Nederlandse Zorgautoriteit

Actualiteiten, Interieur, Nieuws

Nieuw interieur Nederlandse Zorgautoriteit

Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-02-2023

Na een intensieve verbouwing opende NZA onlangs weer haar deuren. Met de verbouwing kreeg het pand een volledig nieuw interieur dat werd ontworpen door OOK Architecten. Hierin is niet alleen rekening gehouden met de uitstraling en het werkcomfort maar ook met nieuwe manieren van flexibel en hybride werken.

Het interieurontwerp voor het gebouw van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) is midden in de COVID-epidemie gemaakt. Op basis hiervan stelde het bestuur dat ‘we’ nooit meer terug naar normaal zouden gaan. Daarmee werd de opdracht het kantoorpand klaar te smeden voor de toekomst. Hoe werken we in een wereld waar werk en thuis meer vermengd zijn geraakt? Wat voor rol speelt het kantoor hierin? Wat komen we doen op kantoor en hoe faciliteren we dit?

OOK Architecten beantwoordde deze vragen met een ontwerp waarin het kantoorpand de een plek is waar de medewerkers elkaar ontmoeten en samenwerken. Een plek waar zij naartoe komen omdat ze hier de optimale faciliteiten vinden die ze nodig hebben in hun werk.

Indeling

Dit leidde tot kleine, geclusterde afdelingen met slechts enkele toegewezen plekken. Iedereen werkt flexibel en zoekt zijn plek naar gelang de activiteit. De begane grond is een groot entreegebied met een restaurant en koffiebar. Tevens is een vergaderverdieping ingericht en een verdieping voor concentratie in de vorm van een bibliotheek.

De reguliere werkvloeren heeft de architect voorzien van open werkgebieden, gesloten éénpersoon ruimtes tot dialoogruimtes voor hybride overleg en persoonlijke gesprekken. Gebieden worden gedefinieerd door hoge kasten met veel beplanting. De herkenbare blank eiken wanden vormen op elke verdieping de basis en zorgen samen met levendige tapijten en het groen voor eenheid in het gebouw. Door middel van kleurgebruik is er diversiteit toegevoegd waarmee elke verdieping een herkenbaar karakter heeft gekregen.

Nieuwe entree

Naast een nieuw interieur is tevens de entree aangepakt. Met de nieuwe aanbouw aan de voorzijde is een grote en lichte entree gecreëerd waar bezoekers of werknemers direct in het hart van het gebouw komen. Na het passeren van de poortjes zijn alle verdiepingen en de lunchroom op de begane grond bereikbaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.