Twee architecten voor Hoornwerk Deventer

Twee architecten voor Hoornwerk Deventer

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-07-2008

Twee architecten zijn aangetrokken voor de invulling van het restant van het Hoornwerk, een voormalig arbeiderswijkje in Deventer. Elk deel krijgt zo een eigen identiteit en leefomgeving, maar blijft wel ‘familie’ qua vorm.

Voor het midden is Sacon Architecten uit Zwolle verantwoordelijk. Het derde stuk wordt ontworpen door architectenbureau DeZwarteHond uit Groningen. Hier komen vooral appartementen, gebouwd in vijf tot acht woonlagen, met aan twee kanten een toren.

Het stedenbouwkundig plan voor het gehele Hoornwerk is in opdracht van Woonbedrijf ieder1 ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau KCAP. Dit bureau tekende ook voor het eerste deel, ‘Ravelijn’, dat al bewoond is.

Eilanden
De ontwikkelaars van het Hoornwerk omschrijven de drie onderdelen als ‘eilanden in het groen’. Elk eiland grenst namelijk aan een groene parkzone. Eiland II wordt aan drie zijden omarmd door een parkachtig gebied. Eiland II en Eiland III worden gerealiseerd door projectontwikkelaar Van Wijnen Oost BV uit Arnhem. Op Eiland II komen 54 zogeheten grondgebonden woningen.

De huizen variëren qua inhoud van 370 tot 570 kubieke meter. Eiland III wordt gevormd door ongeveer zestien tweelaagse grondgebonden woningen met elk een woonoppervlak van circa 90 vierkante meter en een strook met twee torens waar circa 120 appartementen in komen. Onder Eiland III komt een parkeerkelder.

De gemeente Deventer heeft de stedenbouwkundige contouren van de Eilanden II en III inmiddels vastgesteld, zodat de plannen kunnen worden uitgewerkt.

De verkoop van de woningen moet eind dit jaar beginnen. De bouw kan dan in de tweede helft van 2009 een aanvang nemen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.