Twee nominaties BNA Gebouw van het Jaar

Twee nominaties BNA Gebouw van het Jaar

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-03-2011

De Noord-Nederlandse voorronde van de architectuurprijs BNA Gebouw van het Jaar 2011 was goed voor twee nominaties. De jury selecteerde uit 24 inzendingen De Intense stad van architectenbureau Marlies Rohmer en de Michaëlschool van Onix Architecten. Er was een eervolle vermelding voor project Kadewoningen van Zecc Architecten.

De jury kiest uit de nominaties een regionale winnaar. Deze wordt op donderdag 31 maart 2011 bekendgemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking in de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Voorafgaand spreekt Alexandra den Heijer (universitair docent Real Estate Management TU Delft) over het thema ‘Managen van campusterreinen in relatie tot de stad’. Henk Deinum (wethouder Leeuwarden), Niek Verdonk (stedenbouwkundige gemeente Leeuwarden), Willem Smink (bestuurder NHL) en Alex Bonnema (directeur Woningcorporatie Elkien) geven een reactie op Den Heijers’ visie en gaan met elkaar en de zaal in gesprek. De presentatie van het programma is in handen van Jaap Jepma (Noordtij).

Hoofdprijs
Beide genomineerde projecten dingen, samen met nominaties uit vier andere regio’s, mee naar de landelijke hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2011, die op 28 april in Amsterdam wordt uitgereikt. De Bond van Nederlandse Architecten organiseert dit jaar voor de zesde keer de prijs BNA Gebouw van het Jaar, om de aandacht te vestigen op de kwaliteit van nieuw gebouwd werk van BNA-architecten en een overzicht te bieden van de nieuwste architectuur van Nederland. Alle ingezonden projecten zijn te zien op www.bnagebouwvanhetjaar.nl.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.