Twee ontwerpen voor ‘De Wijk van Morgen’

Twee ontwerpen voor ‘De Wijk van Morgen’

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-09-2008

Voor het 0-energie gebouw voor het project ‘De Wijk van Morgen’ zijn door een jury van externe deskundigen op het gebied van duurzaam bouwen en techniek twee ontwerpen geselecteerd. Deelnemers aan de ontwerpwedstrijd waren oud-studenten van de faculteit Bouw van Hogeschool Zuyd in Limburg.

De winnaars zijn Addo Frints en Kaj Segers met het gebouw met de ‘knik’ en Jos Puts en Roy Konings met een gebouw met ‘staal’. Deze ontwerpen worden verder doorontwikkeld en op termijn gerealiseerd in ‘De Wijk van Morgen’ op Avantis, een miniwijk van energiezuinige en slimme gebouwen nabij Heerlen. Bij de ontwerpen zijn ook studenten van de faculteiten Techniek en Facility Management betrokken.

Project
In ‘De Wijk van Morgen‘ realiseren studenten van Hogeschool Zuyd, samen met mbo- en vmbo-studenten uit de regio, een (mini)-wijk van vier energiezuinige en slimme gebouwen en een publieke ruimte op Avantis te Heerlen/Aken. ‘De Wijk van Morgen’ ontwikkelt, realiseert, exposeert en exploiteert deze gebouwen in opdracht van een samenwerkingsverband van onderwijsinstellingen, ondernemers, overheden en andere organisaties in de regio.

De doelen van ‘De Wijk van Morgen’ zijn onderwijsinnovatie, toegepast onderzoek en verbeteringen in de bouwwereld. Dit gebeurt onder begeleiding van professionals uit onderwijs en bedrijfsleven. Met ‘De Wijk van Morgen’ ontstaat een R&D-omgeving voor lectoraten en bedrijven naar de toepassing van bestaande geavanceerde technologie in de wijk van morgen.

Bouwfase
Vanaf nu start de voorbereiding van de bouwfase. In 2009 hoopt de projectgroep te starten met de bouw. De totale investeringen bedragen ongeveer 5 miljoen euro, te financieren door alle participanten. Een subsidie EOS Demo van SenterNovem maakt de start mogelijk.

Bron: Hogeschool Zuyd

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.