Twee ontwerpers Museumkwartier Amsterdam

Twee ontwerpers Museumkwartier Amsterdam

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-06-2009

Landschapsarchitect Michael van Gessel en stedenbouwkundige Ton Schaap maken samen een ontwerp voor het Museumkwartier in Amsterdam.

Amsterdam wil de omgeving van het Museumplein en het Concertgebouwplein onder handen nemen. Van Gessel en Schaap maken een plan waarin ze het ontwerp, de inrichting en het beheer van de openbare ruimte omschrijven. Ook buigen ze zich over de programmering in het gebied. Doel is het Museumkwartier uiteindelijk publieksvriendelijker en aantrekkelijker te maken.

Groot open veld
Maarten van Poelgeest, wethouder Ruimtelijke Ordening, is verheugd met de keuze: “Van Gessel en Schaap hebben met hun werk aan de IJ-oevers, Overhoeks en de Bijlmermeer bewezen te begrijpen wat Amsterdam nodig heeft”. Van Gessel die de eindverantwoordelijkheid voor het ontwerp draagt, is momenteel betrokken bij IJburg, het Zuidwest Kwadrant in Osdorp en eerder bij de Zuidelijke IJ-oever, Westerpark, de Hermitage en de renovatie van het Vondelpark: “De hoofdopzet van het Museumplein, een groot open veld, is goed. Het moet alleen flink opgeruimd worden en de randen moeten aan kwaliteit en intimiteit winnen. Onze inzet is deze prachtige stedelijke groene ruimte meer allure te geven met respect voor Andersson, zijn voorgangers Van Eesteren en Warnau, en de wensen die de tijd en omgeving aan deze ruimte stellen.”

De verwachting is dat het masterplan met daarbij het schetsontwerp van Van Gessel en Schaap begin volgend jaar ter inspraak wordt aangeboden.

Bron: Nieuwsbank

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.