Twee van de beste Einfamilienhäuser in NL

Twee van de beste Einfamilienhäuser in NL

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-04-2011

GAAGA en M3H architecten hebben beide een eervolle vermelding ontvangen voor de gerenommeerde Duitse Häuser-Award 2011. De Häuser-Award wordt ieder jaar door de redactie van Häuser uitgereikt voor de beste woonhuizen. Häuser wil met de Award zowel architecten stimuleren als opdrachtgevers bewust maken van kwalitatieve private architectuur. Het wil laten zien hoe lonend het kan zijn om over zo’n kleine maar niet minder belangrijke bouwopgave als het woonhuis na te denken.

Woonhuis NL III, GAAGA
Het project betreft het ontwerp voor een woning gelegen in het westelijk deel van het binnenstedelijke plangebied Nieuw Leyden, een gebied waar particuliere opdrachtgevers hun eigen huis kunnen ontwikkelen. De woning is een bijzonder huis in de zin dat het bijna volledig gebouwd is door de opdrachtgever zelf. Op deze manier heeft hij het huis niet alleen tegen kostprijs gerealiseerd, hij raakte eveneens betrokken in het proces van architectuur maken. Het resultaat is een betaalbaar en op maat gemaakt huis waarvan de architectonische kwaliteit is gelegen in de eenvoud. Woonhuis NL III is niet alleen een architectonische maar ook een economische bevestiging van de beroemde uitspraak “less is more”….

Woonhuis NL III ,GaagaWoonhuis NL III ,Gaaga

Villa in Waalwijk, M3H architecten
Aan het einde van een doodlopende weg is een vrijstaande villa ontworpen. Het uitgebreide programma is over zes split-level verdiepingen verdeeld. De materialisatie van grijs gecementeerde baksteen, zwarte houten delen en zwarte dakpannen zorgt voor een relatie met de meer traditionele woningen in de directe omgeving maar benadrukt tegelijkertijd de abstracte sculpturaliteit. Het vrije uitzicht naar drie zijden wordt geradicaliseerd door de vrije uitkraging van 6 meter boven de ‘glazen’ woonkamer.

Villa Waalwijk, M3h architectenVilla Waalwijk, M3h architecten

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.