Tweede stoelendans

Nieuws

Tweede stoelendans

Door: Petra Starink | 19-11-2013

Wat is er de laatste tien jaar eigenlijk veranderd in de wereld van het Nederlandse stoelenontwerp en waar liggen de huidige en toekomstige uitdagingen? Yksi Expo organiseert van 29 november tot en met 19 april 2014 de tentoonstelling ‘De tweede Stoelendans’.

Iedereen kent wel de rood-blauwe stoel uit 1918 van Rietveld. Destijds een revolutionair ontwerp en tot op de dag van vandaag een design-klassieker. Ook de Knotted Chair van Marcel Wanders uit 1996 wordt internationaal gezien als een icoon van het experimenteren met nieuwe methoden, technieken en materialen.

In 2003 organiseerde Yksi Expo de tentoonstelling ‘Stoelendans, op zoek naar de nieuwe Nederlandse klassieker’. De expositie gaf een overzicht van het Nederlandse stoelontwerp op dat moment in de tijd. Met als criterium dat de stoelen niet alleen vernieuwend moesten zijn, maar ook in productie  en verkoopbaar. Het publiek stemde destijds voor de Divina van Jacco Bregonje (voor Felicerossi). Nu precies 10 jaar later is er tijd voor een update en toont de tentoonstelling De Tweede Stoelendans een tachtigtal stoelen. Stuk voor stuk ontwerpen van de laatste tien jaar. Bezoekers mogen opnieuw hun stem uitbrengen op hun favoriete stoel.

Tevens zijn er nevenexposities, lezingen, films en uitreikingen van de Kids!award en de publieksprijs.
Voor meer informatie kijk op de website van yksi.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.