Uitbreiding Aletta Jacobshal

Nieuws

Uitbreiding Aletta Jacobshal

Door: Petra Starink | 30-07-2018

De Aletta Jacobshal op Zernike Campus van de Rijksuniversiteit Groningen wordt uitgebreid. Onix NL is verantwoordelijk voor het ontwerp dat ongeveer 5.400m2 extra bruto vloeroppervlak oplevert. Onix NL ontwierp eerder al de huidige hal.

Uitbreiding Aletta Jacobshal

De uitbreiding is nodig omdat er een tekort is aan tentamencapaciteit van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De Aletta Jacobshal wordt uitgebreid met meer college- en tentamenruimten en extra wachtruimte. Er komen twee nieuwe collegezalen met 200 en 450 zitplaatsen en in de nieuwe tentamenruimte worden 590 (digitale) toetsplekken gerealiseerd. Met de extra wachtruimte wordt de huidige entree ontlast. De fietsenstalling wordt aangepast van 1.060 naar 1.550 plaatsen.

500 zonnepanelen op dak

De werkzaamheden worden uitgevoerd door BAM Bouw en Techniek. Zij zorgen ook voor klimaatverbetering en energiebesparing voor het gebouw. Voor duurzaam verwarmen en koelen wordt de Aletta Jabobshal aangesloten op de bestaande warmte-koudeopslag-installatie die aanwezig is op de Zernike Campus. Er worden meer dan 500 zonnepanelen op het dak van de tentamenhal geplaatst.

Start bouw

De bouw start eind 2018 en het gebouw zal in het eerste kwartaal van 2020 opgeleverd worden. De tentamens blijven plaatsvinden gedurende de werkzaamheden. BAM beperkt overlast voor studenten door een alternatieve aanrijroute naar de bouwplaats en de bouwplaats zo te situeren dat er geen parkeerruimte verloren gaat rondom de tentamenhal.

Foto: Onix NL

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.