Uitbreiding Museum Arnhem door Benthem Crouwel

Nieuws

Uitbreiding Museum Arnhem door Benthem Crouwel

Door: Petra Starink | 27-06-2016

Benthem Crouwel Architecten mag het ontwerp voor de uitbreiding en vernieuwing van Museum Arnhem maken. Een beoordelingscommissie, met vertegenwoordigers van museum en gemeente hebben dit unaniem besloten. Helderheid, eenvoud van het ontwerp, een prettige uitstraling, het ontzien van de stuwwal en de vondst van een openbaar toegankelijke veranda in de nieuwbouw, waren de doorslag voor de jury om voor het ontwerp van Benthem Crouwel Architecten te kiezen. Met de bouw zal op basis van de huidige inzichten eind 2017 begonnen worden. De vernieuwing kost ruimt elf miljoen euro. Het museum krijgt er 550 vierkante meter expositieruimte bij, er komt een nieuwe entree en de publieksfaciliteiten worden verbeterd.

Programmering

De zalen van Museum Arnhem moeten geschikt zijn voor één enkele grote expositie, maar ook voor verschillende kleine. Een goede museumroute, bereikbaarheid van voorzieningen en zichtbaarheid zijn belangrijk. In de visie van Benthem Crouwel “maken de zalen een goede programmering mogelijk”, aldus de commissie.

Behoud museumtuin

De commissie is blij met het gegeven dat bij Benthem Crouwel “het behoud van de waardevolle museumtuin gegarandeerd is”. Binnen en buiten worden op een aangename manier met elkaar verbonden, stelt de commissie.

Directeur Saskia Bak van het Museum Arnhem zegt: “Wij zijn buitengewoon enthousiast over de visie. Het biedt mogelijkheden om prachtige tentoonstellingen te maken. Ook inspireert de visie meer te doen met cross-overprogrammering. Wij kijken ernaar uit onze bezoekers behalve in de zomer, ook in de winter volop te laten genieten van de beeldentuin.”

Beeld: Benthem Crouwel Architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
  1. GJ Mensink

    Het is een mooie kans om een dergelijk object natuurinclusief te ontwerpen. De locatie op de grens tussen stad en rivier en omgeven door groen leent zich daar uitstekend voor.

    Reageer

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.