Uitbreiding Nolet wint Schreudersprijs

Uitbreiding Nolet wint Schreudersprijs

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 15-02-2008

De ondertunneling van het distilleerderijcomplex van Nolet Distillery is de winnaar van de op 31 januari jl. uitgereikte Schreudersprijs voor ondergronds bouwen. Het project werd door de jury als winnaar aangewezen vanwege de bijzondere rol die de particuliere opdrachtgever speelde bij het totstandkomen van het project, dat een industrieel complex weet in te voegen in een binnenstedelijke omgeving.

De prijs, bestaande uit een geldbedrag van 25.000 euro, zal door de winnaars – Nolet Distillery, architecten van Mourik, Aronsohn raadgevende ingenieurs en aannemer Van Hattum en Blankevoort – op nog nader te bepalen wijze worden besteed aan onderzoek naar het bouwen onder het maaiveld.

Nolet Distillery is een van de weinige overgebleven, nog volop producerende, stokerijen nabij het centrum van Schiedam, aan de Buitenhaven. Nolet Distillery produceert gedistilleerd merken in Schiedam, voor wereldwijde distributie. Het familiebedrijf dateert uit 1691 en gaat al tien generaties over van vader op zoon.

Lees ook: Distilleerderij Nolet Schiedam
Lees ook: Prijsvraag Schreudersprijs 2007

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.