Uitbreiding voormalig koetshuis door buroSALT

Nieuws

Uitbreiding voormalig koetshuis door buroSALT

Door: Petra Starink | 17-11-2020

BuroSALT uit Goes ontwierp de uitbreiding van een voormalig koetshuis in Oostkapelle. Het koetshuis dat in het verleden bij het Landgoed Molenwijk hoorde dateert uit 1890. Waar in het verleden de paarden en de koetsen stonden is nu een moderne en duurzame woning mét vakantiewoning gerealiseerd.

Buitenkant gepleisterd

De ontwerpopdracht voor BuroSALT bestond uit twee delen. De bestaande woning die in het koetshuis gevestigd was moest gerenoveerd worden zodat deze als vakantiehuis voor mindervaliden gebruikt kon worden. Het huis is volledig duurzaam gerenoveerd en geïsoleerd. De buitenkant is gepleisterd.

Moderne uitbreiding met glazen gevel

De grootste uitdaging was het ontwerpen van de moderne, nieuwe uitbreiding. Deze uitbreiding wordt gekenmerkt door de glazen gevel met een zinken rand. Deze rand, die de vorm van het koetshuis volgt, kadert als het ware het landschap in. Vanuit de woning is er zicht op de tuin, het bos en de landerijen. Voor deze nieuwbouw zijn zoveel mogelijk duurzame, en natuurlijke materialen gebruikt.

Fotografie: Limit fotografie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.