Uitreiking architectuurprijs Nijmegen uitgesteld

Nieuws

Uitreiking architectuurprijs Nijmegen uitgesteld

Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-01-2022

De uitreiking van de Architectuurprijs Nijmegen 2021 stond gepland voor eind januari 2022, maar is uitgesteld naar 23 juni 2022. Dit betekent dat aankomende zomer de winnaars van de Architectuurprijs Nijmegen 2021, Duurzaamheidsprijs én Publieksprijs bekend zullen zijn. De zesentwintig kanshebbers zijn geselecteerd.

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) organiseert, in opdracht van de gemeente Nijmegen, voor de achtste keer de Architectuurprijs Nijmegen. Met de prijs wil het Architectuurcentrum de kwaliteit van de architectuur in Nijmegen bevorderen, goed opdrachtgeverschap stimuleren en architectuur bij een breed publiek onder de aandacht brengen. De uitreiking van de Architectuurprijs Nijmegen 2021 stond gepland voor eind januari 2022, maar is uitgesteld naar 23 juni 2022.

Een nadrukkelijk onderdeel van de uitreiking, is een uitgebreid vakjurybezoek aan alle genomineerde gebouwen gecombineerd met de uitreiking van een publieksprijs. Voor beide is het noodzakelijk dat zowel de juryleden als alle belangstellenden in de gelegenheid zijn de genomineerde projecten te bezoeken. Door coronabeperkingen zijn dergelijke bezoeken niet mogelijk bij alle genomineerden. ACN heeft daarom besloten de uitreiking van de prijs uit te stellen tot in de zomer.

Zesentwintig kandidaten

De aanmeldingstermijn is inmiddels gesloten. Gebouwen die opgeleverd zijn tussen 1 januari 2020 en 31 december 2021 konden worden aangemeld. Dat heeft in totaal zesentwintig kandidaten opgeleverd. De jury zal uit deze zesentwintig kandidaten tien genomineerden selecteren. In mei 2022 wordt bekend gemaakt welke gebouwen tot deze lijst van genomineerden behoren. Vanaf dan kan het publiek ook haar eigen favoriet voor de Publieksprijs kiezen.

Vakjury

Een vakjury beoordeelt de inzendingen en nomineert tien projecten. De onafhankelijke jury van deze editie van de Architectuurprijs Nijmegen bestaat uit juryvoorzitter Gus Tielens, architect en medeoprichter Korth Tielens Architecten en juryleden Teake Bouma, architect en eigenaar Teake Bouma architectuur/stedenbouw en winnaar van de Architectuurprijs Nijmegen 2019, Sylvia Karres, founding partner Karres en Brands landschapsarchitecten en Johan Snel, stedenbouwkundige AM Vastgoed.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.