Uitreiking Euregionale Architectuur Prijs

Nieuws

Uitreiking Euregionale Architectuur Prijs

Door: Petra Starink | 24-10-2016

Op 12 november wordt in Luik voor de 26e keer de Euregionale Architectuur Prijs uitgereikt voor het beste afstudeerproject van de architectuuropleidingen in de Euregio Maas-Rijn. De Euregionale Architectuur Prijs is een samenwerkingsverband tussen organisator Schunck* ,de Architektenkammer Nordrhein-Westfalen en vijf architectuuropleidingen en biedt een platform voor de uitwisseling van architecturaal ideeëngoed.

Belgische, Nederlandse en Duitse opleidingen uit de Euregio Maas-Rijn dingen mee naar de prijs. Er zijn 29 projecten geselecteerd voor deelname. De jury bestaande uit Sascha Glasl, Jan Keymis, Hubert Lionnez, Rob Meurders en Bart Creugers, beoordeelt de inzendingen op 11 en 12 november.

Samenwerking architectuur onderwijs

Met de samenwerking tussen onderwijs, beroepspraktijk, vakinstellingen en donateurs uit het bedrijfsleven is er een grensoverschrijdend project ontstaan. Het doel van de Euregionale Architectuur Prijs is talentvolle, pas afgestudeerde architecten, ingenieurs en stedenbouwers een podium te bieden dat hun stap naar de beroepspraktijk bevordert. Datzelfde podium geeft de deelnemende instellingen de gelegenheid zich voor een internationaal publiek te presenteren en kennis te nemen van elkaars onderwijsmethodieken.

Deelnemende scholen zijn:
– Maastricht Academy of Architecture
– Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen
– Fachhochschule Aachen
– Universiteit Hasselt, Faculteit Architectuur en kunst
– Universiteit Luik, Faculteit Architectuur

Prijsuitreiking
Zaterdag 12 november 2016 20.00 uur
Locatie: Le Hangar B9 – ESA Saint Luc, Boulevard de la Constitution 41, B-4020 Liège. De toegang is gratis. Tevens is hier de tentoonstelling iedere werkdag van 14 november t/m 16 december 2016 / 11.00 – 17.00 uur te zien.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.