Uitstortgootsteen als laagdrempelig designobject

Design, Interieur, Nieuws

Uitstortgootsteen als laagdrempelig designobject

Door: Peter de Winter | 09-12-2015

Room007 is een Spaans urban hostelketen met vestigingen in de binnenstad van Madrid. De hostels zijn ontworpen door het Spaanse architectenbureau Requena y Plaza en ademen een laagdrempelige, trendy sfeer. In het interieur is de inmiddels iconische uitstortgootsteen van Alape opgenomen. Deze bak (the bucketsink) is al sinds 1930 in productie en vindt voornamelijk toepassing in bijkeukens over de hele wereld, maar nu dus ook in een trendy omgeving.

Vanwege de karaktereigenschappen van een hostel zocht Requena y Plaza naar een eenvoudig en multifunctioneel ontworpen wasbak met een hoog kwaliteitsniveau, die qua look-and-feel past bij de urban sfeer die room007 uit moet stralen. Op basis van deze criteria viel de keuze op de Alape gootsteen. De authentieke uitstortgootsteen is van binnen en buiten geëmailleerd (geglazuurd staal) en voorzien van een kenmerkende donkerblauwe kunststof rand en overloopgarnituur met ketting en stop.

Geglazuurd staal

Alle wasbakken van Alape worden geproduceerd van geglazuurd staal. Door staal te voorzien van een geglazuurde laag, wordt het zo hard als graniet. Het gesloten, niet poreuze oppervlak is volledig hygiënisch, verfbestending, duurzaam corrosiebestendig en kleur-, kras- en slijtvast. Zelfs tegen klimatologische invloeden en sterke ultraviolette straling is het briljant gekleurde glazuur bestendig. Unieke eigenschappen, die zorgen voor een perfecte match met hostelketen Room007 en andere semi-openbare gelegenheden.

Meer informatie: www.alape.com en www.room007.com.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.