Universiteit in de Koepel Haarlem

Universiteit in de Koepel Haarlem

Nieuws
Door: Petra Starink | 21-02-2017

Universiteit in koepel HaarlemB&W Haarlem heeft gekozen voor het plan Open de Koepel van Stichting Panopticon. Hierdoor is de weg vrij een University College te stichten in de leegstaande koepelgevangenis van Haarlem. Er kan nu gewerkt worden aan een verdere uitwerking.

Universiteit in iconisch gebouw

Open de Koepel’ is een initiatief van Stichting Panopticon (Thijs Asselbergs, Hans Adriaansens, Jacqueline van de Sande, André van Stigt en Martijn van de Poll), zij zijn in de zomer van 2015 gestart met een initiatief om een universiteit met ondersteunende functies in het iconische gebouw aan de oostkant van het Spaarne te realiseren.

Nieuwe verbindingen

Haarlem krijgt daarmee een nieuw stuk binnenstad dat ooit binnen de stadswal heeft gelegen. De openbare ruimte in de directe omgeving krijgt goede kans te worden opgewaardeerd. Met de University College als nieuwe harde kern wordt de koepel een magneet van waaruit nieuwe looplijnen, nieuwe verbindingen met de andere stadsdelen en met Amsterdam kunnen ontstaan en versterkt het op duurzame wijze de kwaliteit van Haarlem.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.