UNStudio favoriet voor theater Spijkenisse

UNStudio favoriet voor theater Spijkenisse

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-04-2008

UNStudio is geselecteerd om een nieuw theatercomplex in Spijkenisse te ontwerpen. Dat heeft de gemeente Spijkenisse donderdag bekendgemaakt. Voor het theater streden vijf gerenommeerde architectenbureaus.

Comissievergadering
UNStudio ontwierp recent nog het Agora theater in Lelystad en het muziektheater in Graz. Ook werd het bureau aangesteld voor het ontwerp van het gezamenlijke kantoor van de Informatie Beheer Groep en de Belastingdienst in Groningen.

De voorkeur van de jury wordt op 17 april toegelicht tijdens een commissievergadering. Daarna neemt het college van burgemeester en wethouders officieel zijn besluit. Tot dan worden er geen beelden van het ontwerp vrijgegeven.

Imago
De andere bureaus waren Architectuurstudio Herman Hertzberger, bd architectuur en adrzej blonski architects, Bolles + Wilson en Greiner Van Goor Huijten Architecten. Alle bureaus ontwierpen al eerder theaters.

Het theater in Spijkenisse komt aan de noordkant van het nieuwe Stadsplein en moet volgens planning in 2011 af zijn. De gemeente wil een ander imago en meer bezoekers trekken. Daarom zet ze de laatste jaren meer in op architectuur. Zo heeft het Rotterdamse MVRDV de bibliotheek ontworpen, waarvan de bouw in het najaar moet beginnen. Soeters Van Eldonk architecten uit Amsterdam bedachten het centrumplan.

Bron: EngineeringNow

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.