UNStudio ontwerpt W.I.N.D. House

Nieuws

UNStudio ontwerpt W.I.N.D. House

Door: Petra Starink | 04-02-2015

Het W.I.N.D. House in de provincie Noord-Holland, ontworpen door UNStudio is een slimme woning. Het huis bevat een combinatie van duurzame oplossingen en domotica. Flexibiliteit, duurzaamheid en digitalisering werden in het totaalconcept opgenomen.

Het W.I.N.D. House ligt vlak bij de zee en wordt begrensd door een bosrijke omgeving aan de achterkant, en aan de voorzijde een uitgerekt polderlandschap. Het ontwerp van de woning speelt in op de wisselende seizoenen. De intieme werk en slaapkamers bevinden zich aan de achterzijde, waar het bos een besloten omgeving vormt. De woonvertrekken aan de voorzijde bieden uitzicht op het polderlandschap.

Vier vleugels in vorm van bloemblad

De open leefruimte met keuken en woonkamer ligt op de eerste verdieping en biedt een wijds uitzicht op de omgeving. De woning bestaat uit vier gevels die naar binnen buigen zodat vier afzonderlijke vleugels in de vorm van een bloemblad ontstaan. Dit creeert in het interieur zichtlijnen welke elkaar kruisen in het hart van de woning. Deze gebogen uitsparingen zijn met elkaar verbonden via hun zichtlijnen, die elkaar kruisen in het hart van het gebouw. De verticale indeling van het gebouw volgt een centrifugaal split-level principe. Een open trap in het midden van het huis verbindt de voorkant met de achterste vleugels.

Domoticasysteem

Het domoticasysteem maakt geintegreerde bediening van de elektrische apparatuur mogelijk. In de woonkamer maakt een centraal touchscreen het mogelijk om volledige controle te hebben over dit slimme huis. Via een LAN-verbinding is het mogelijk om systemen en installaties op afstand te bedienen. De in het concept geintegreerde duurzaamheid bestaat uit een centrale lucht- en waterwarmtepomp, mechanische ventilatie met warmteterugwinning en zonnepanelen.

Bron: ANP Pers Support

Fotografie: Interieur: (c)Inga Powilleit.

Exterieur: (c)Fedde de Weert

Illustratie: UNStudio

Meubels en accessoires: geleverd door Co van der Horst, Amstelveen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.