UPC Green Office en Callcenter in Leeuwarden

UPC Green Office en Callcenter in Leeuwarden

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-06-2010

Vandaag is de officiële start van de bouw van het nieuwe UPC-kantoor in de Reviusstraat te Leeuwarden. Het nieuwe duurzame kantoorgebouw van UPC zal worden gebouwd aan de Harlingertrekvaart in Leeuwarden. In het nieuwe gebouw worden twee afdelingen samengebracht die nu verspreid liggen in de stad. UPC wil de medewerkers op deze manier een kwalitatief betere werkplek bieden en de synergie tussen de afdelingen vergroten. Zowel voor UPC als voor ontwikkelaar Triodos Real Estate is duurzaamheid een belangrijke ambitie.

Het gebouw heeft grote open werkvloeren, die op allerlei verschillende manieren ingericht kunnen worden. De twee atria in het midden zorgen voor voldoende daglicht en uitzicht. Door de compacte vorm van het gebouw en de twee atria kan het totale oppervlak aan zonbelast geveloppervlak worden verkleind. Door daarnaast slimme zonwering te gebruiken, die wel voldoende daglicht toelaat maar de warmte van het directe zonlicht blokkeert, is minder ruimtekoeling nodig. Verwarming van het gebouw met aardwarmte en koeling van het gebouw met het water van de Harlingertrekvaart leveren ook op een eenvoudige wijze een behoorlijke energiebesparing op. Samen met 800 m2 PV-cellen op het dak moeten al deze duurzame en energiebesparende technieken ervoor gaan zorgen dat het gebouw Leed Platinum wordt en het BREAAM-NL Excellent certificaat wordt behaald.

De parkeerzone onder het gebouw is voor een deel half verdiept om vanuit het gebouw, met name bij de entree en het restaurant, een directe verbinding met buiten te kunnen maken zonder dat er een hele verdieping overbrugd hoeft te worden. Aan de waterzijde is het gebouw dus iets opgetild om ruimte te bieden aan het verkeer naar de parkeergarage. Aan de parkzijde is het gebouw juist iets verlaagd om een connectie te maken met het groen. Samen met de twee atria krijgt het gebouw hierdoor een zeer karakteristieke en herkenbare uitstraling.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.