Upgrade theaterwerkplaats door De Zwarte Hond

Upgrade theaterwerkplaats door De Zwarte Hond

Nieuws
Door: Petra Starink | 05-02-2015

Architectenbureau De Zwarte Hond heeft de thuisbasis van het Noord Nederlands Toneel NNT verbouwd aan de hand van een opgestelde menukaart. Door dit ontwerpproces konden de kosten laag worden gehouden. Stap voor stap werd er gekeken welke aanpassingen nodig waren.

Reorganisatie kantoren

Theater de Machinefabriek is de thuisbasis van NNT. In 1902 werd het gebouw opgeleverd als elektriciteitscentrale, en sinds 1996 is het in gebruik als theaterwerkplaats. Het gebouw is echter nooit aangepast voor gebruik. De Zwarte Hond heeft de wensen van het theatergezelschap vertaald naar en aantal slimme aanpassingen. Stapsgewijs en met het benodigde effect. De belangrijkste aanpassingen betroffen de circulatie rondom de grote zaal en de reorganisatie van de kantoren.

Primaire kleuren

Witte muren, licht vuren triplex, constructiehout, enkelzijdig bekleden wanden en in de details toegepaste primaire kleuren vormden het palet waarmee steeds gewerkt werd. Na elke aanpassing werd gekeken wat de werkelijke kosten waren en hoe de volgende stap zou worden aangepakt. Om de kosten laag te houden, werden er tweedehands spullen en restmateriaal van andere bouwprojecten gebruikt en hierdoor bleef het bouwproces van NNT beheersbaar.

Op dit moment werkt De Zwarte Hond op dezelfde  manier aan de transformatie van een oud treinstation in het Duitse Wuppertal en een Kinderboekenmuseum in Winsum.

Fotografie: Harry Cock

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.