Urban walk 2022 – Regen houdt geen Rotterdammer tegen

Evenementen, Nieuws

Urban walk 2022 – Regen houdt geen Rotterdammer tegen

Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-09-2022

De Urban Walk Rotterdam is een unieke stadswandeling langs en door de highlights en onontdekte plekken van Rotterdam. Deelnemers kunnen kiezen uit een route van 12 of 18 km. Dat het zo’n beetje de hele dag regende, deerde veel Rotterdammers niet.

Bij het concept van de Urban Walks verkennen deelnemers de mooiste plekken van Nederland te voet. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen de wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat de steden te bieden hebben.

Onderweg zijn er 22 informatiepunten over bezienswaardigheden op het parcours. Op de informatieborden staat een QR-code die de deelnemers kunnen scannen met hun telefoon. Hierop ontvangen zij meer achtergrondinformatie.

Goede doel

Het goede doel van de Urban Walk 2022 is Stichting Vrienden van Sophia. Het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis behoort op het gebied van zorg en onderzoek tot de absolute wereldtop. De specialisten en onderzoekers van het Sophia verrichten baanbrekend werk. En verleggen grenzen op het gebied van onderzoek, onderwijs en zorg. Hierdoor komt er steeds meer kennis over het voorkomen of beter behandelen van ziekten. De overheid en zorgverzekeraars dragen in belangrijke mate bij aan de financiering van behandelingen. Maar voor de beste zorg, onderzoek en een zo aangenaam mogelijk verblijf in het ziekenhuis van ouders en kinderen, zijn aanvullende middelen nodig.

De Stichting Vrienden van het Sophia is de goede doelenorganisatie van het Erasmus MC Sophia. Wij ondersteunen de missie van het Sophia: Elk kind, ziek, of gezond met een beperking heeft recht op de allerbeste zorg die er is. Daarom doen wij er alles aan om hun verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Ook zorgen we voor financiering van wetenschappelijk onderzoek en vernieuwende projecten.  Wij zetten ons hier, samen met jou, graag voor in. Want elk kind heeft recht op de allerbeste zorg! www.vriendensophia.nl

Fotografie: Stefan Timmermans

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.