Utrecht krijgt nieuw theater

Utrecht krijgt nieuw theater

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-04-2008

Utrecht krijgt er een nieuw amusementstheater bij. De zaal, met een capaciteit van 1500 stoelen, komt in het nieuw te bouwen centrum van Leidsche Rijn, bij de Jaarbeurs of op het Paardenveld. Dat is het voorstel van het college van burgemeester en wethouders.

Met het nieuwe theater speelt het stadsbestuur in op de groeiende publieke belangstelling en de ambitie van stad en provincie om in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa te worden.

Aanbod
Het nieuwe amusementstheater moet een grootschalig aanbod gaan bieden van vooral cabaret, musical-, opera- en balletvoorstellingen. Daarnaast wordt de huidige Stadsschouwburg verbouwd tot een middenzaal met 690 stoelen.

De in de jaren ’70 gebouwde Blauwe Zaal krijgt een nieuwe opzet. Hiervoor zijn drie varianten bedacht, waarvan één een totaal nieuwe zaal onder de grond is op het Lucasbolwerk, waar eerder een ondergrondse parkeergarage was gedacht.

Groei
Burgemeester en wethouders gaan er van uit dat een eerder geraamde stijging van het aantal bezoekers van gemiddeld 230.000 per jaar in de afgelopen jaren naar 380.000 over tien jaar realistisch is, alleen al doordat de stad fors groeit.

Directeur Lucia Claus van de stadsschouwburg heeft de opdracht gekregen te onderzoeken welke van de drie genoemde locaties het meest geschikt is voor het nieuwe amusementstheater.

De plannen gaan naar schatting tussen 87 en 94 miljoen euro kosten.

Bron: Algemeen Dagblad

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.