Utrecht onderscheidt architect Bertus Mulder

Utrecht onderscheidt architect Bertus Mulder

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-12-2008

Architect Bertus Mulder (79) heeft gisteren de Maartenspenning ontvangen van burgermeester Wolfsen. Mulder kreeg de Utrechtse onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten op het gebied van de architectuur en zijn intensieve bijdrage als hoeder van het cultureel erfgoed van Utrecht.

Rietveld
Mulder werkte in het begin van de jaren zestig voor Gerrit Rietveld en raakte goed bekend met de bekende architect. Mulder restaureerde eind jaren tachtig het Rietveld-Schröderhuis en later andere Rietveldwoningen in Utrecht.

Als erkend Rietveld deskundige was hij daarnaast betrokken bij de restauratie van diens werk door heel Nederland en daarbuiten. In 1994 publiceerde Mulder het boek: Gerrit Thomas Rietveld, Leven Denken Werken.

Lezingen
In de loop van de jaren zijn verschillende verbouwingen en nieuwbouwprojecten van de hand van Mulder zelf in Utrecht gerealiseerd. Zo werkte hij onder meer aan de restauratie van woningen van Rietveld in Tolsteeg en de uitbreiding van het theehuis Rhijnauwen.

Daarnaast werkte hij in 2005 samen met kunstenaar Stanley Brouwn aan het kunstenaarshuis ‘Het Gebouw’, een kunstproject van Beyond-Leidsche Rijn. Bertus Mulder zet zich nog steeds in voor de architectuur, onder meer door te schrijven en het geven van lezingen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.