V8 Architects ontwerpt kascomplex Floriade Expo 2022

Nieuws

V8 Architects ontwerpt kascomplex Floriade Expo 2022

Door: Petra Starink | 19-05-2021

Op de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere komt het Kascomplex te staan. Het gebouw van 10.000 m² is ontworpen door V8 Architects uit Rotterdam.

Kas is opgedeeld in vijf onderdelen

Het Kascomplex is dé plek waar de Nederlandse tuinbouw zich zal presenteren. De Bom Group uit Hoek van Holland gaat het Kascomplex bouwen. De kas is 170 meter lang en is opgedeeld in vijf onderdelen; De Ontvangst, een Hightech Greenhouse, een Belevingskas, een Technology Innovation Centre en een Kasrestaurant. De uitvoering en inrichting van het Kascomplex is erop gericht om zowel de bezoekers aan Floriade als de buitenlandse (handels)delegaties mee te nemen in de innovaties en ontwikkelingen op het gebied van onder andere kringlooplandbouw, klimaatadaptatie, biodiversiteit en voedselvoorziening.

Strak ontwerp van V8 Architects

„Het strakke, lichte ontwerp van V8 Architects past goed bij de groenstructuur van het Floriade-terrein en is flexibel door het modulaire systeem, dat de verschillende thematische onderdelen in de kas mogelijk maakt”, aldus Jan Willem Griep, directeur speciale projecten Floriade Expo 2022.

Floriade Expo 2022

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 wordt de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 georganiseerd. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden

Kascomplex Floriade Expo 2022 ©V8 Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.