V8 architects realiseert appartementencomplex Palladio

Actualiteiten, Nieuws, Project kort

V8 architects realiseert appartementencomplex Palladio

Door: Redactie ArchitectuurNL | 21-09-2023

Op de plek van een leegstaand kantoorgebouw uit 1987 in Prinsenland (Rotterdam), heeft V8 Architects een nieuw wooncomplex gerealiseerd. Het complex – genaamd Pallatio – weerspiegelt een menselijke benadering om eigentijds woonaanbod te creëren voor het middenhuursegment. Het pand bevat in totaal 96 twee- en driekamerwoningen voorzien van balkon of terras en met oppervlakten variërend van 44 tot 84 vierkante meter.

Palladio is een hybride visie tussen stempelbouw en gemeenschappelijk hof. Het complex bestaat uit twee volumes die een groen hof omsluiten dat als semi-openbare ruimte fungeert als entree en ontmoetingspunt voor de bewoners. Het complex onderscheidt zich verder door de veelzijdige buitenruimtes, zoals wintertuinen, logia en balkons.

Baksteen

De keuze voor baksteen als dominante materiaalkeuze draagt bij aan de distinctie van het ontwerp. Een specifieke witgrijze baksteen, die zijn kleur ontleent aan mergel in het bakproces, geeft de gevels diepte en textuur. Deze zorgvuldige selectie wordt geaccentueerd door geraffineerde metselwerkdetails die de unieke architectonische identiteit van het gebouw vormgeven. De gevels aan de straatzijde tonen een gevarieerde structuur, terwijl de hofzijde een harmonieuze rangschikking van ramen en balkons vertoont.

Compleet plan Samen met Era Capital en Crefu heeft V8 Architects in nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam een allesomvattend plan tot stand gebracht. Daarbij is Palladio de eerste fase van een tweedelige ontwikkeling. In een tweede fase zullen later dit jaar nog eens 65 appartementen worden gerealiseerd.

Foto: © Aiste Rakauskaite

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.