Loopbrug de Boomslang

Nieuws

Loopbrug de Boomslang

Door: Petra Starink | 18-08-2014

In de Kirstenbosch Nationale Botanische tuin in Zuid Afrika is het wandelpad ‘De Boomslang’ gevestigd. De gebogen 130 meter lange gegalvaniseerde stalen structuur is een staaltje van moderne techniek gemaakt door Mark Thomas en Christopher Bisset in samenwerking met Henry Fagan’s  ingenieurs.

Deze loopbrug ligt comfortabel op een hoogte van 11 meter boven de begane grond tussen inheemse boom- en plantensoorten. De Boomslang is vernoemd naar het geraamte van een slang, en naar de  kronkelingen die het dier maakt. Het pad slingert  zich in een curve langs takken en boomstammen op  dezelfde manier als een boomslang zou doen.

Elke component is zes meter lang en wordt beschermd door vier lagen verf. De verf is bestemd voor alle weersomstandigheden.  De leuningen zijn gemaakt van een speciaal hardhout, genaamd Padauk, afkomstig uit West Afrika. In totaal kwam er bijna 20 ton staal aan te pas en 5.3 kilometer staaldraad.

Kirstenbosch Botanische Tuinen heeft 36 hectare in een 528 hectare groot landgoed, aan de flank van Tafelberg Nationaal Park. In 2004 werd de Kaap floristische regio, met inbegrip van Kirstenbosch, uitgeroepen tot Werelderfgoed. Een primeur voor Kirstenbosch want zo werd deze unieke tuin de allereerste in de wereld die deze status mocht ontvangen. Wie Kirstenbosch Botanische Tuinen bezoekt, krijgt een geheel nieuw perspectief op de planten als de geschiedenis van de tuin.

Bron: Gozuidafrika.com 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.