Vakantietips van Jacqueline Knudsen

Vakantietips van Jacqueline Knudsen

Exposities, Inspiratie, Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 23-07-2013

De vakantietijd is weer aangebroken en daarom geven diverse ArchitectuurNL-redacteuren de komende weken hier hun beste vakantietips. Deze keer de top 5 van eindredacteur Jacqueline Knudsen.

1. Mies in Krefeld (Duitsland)
“In Krefeld, net over de Duitse grens bij Venlo, wordt een golfclubgebouw naar ontwerp van Ludwig Mies van der Rohe gerealiseerd. Het ontwerp stamt al uit 1930, maar werd door de crisis toen nooit gerealiseerd. Deze zomer zullen er diverse architectuurgerelateerde activiteiten plaatsvinden.”

2. Gasometer in Oberhausen (Duitsland)
“Wederom in Duitsland, over de grens bij Arnhem, staat de Gasometer van Oberhausen. Altijd een bezienswaardigheid, maar nu bovendien van binnen ingepakt door Christo.

3. Blå Planet (De Blauwe Planeet) in Kopenhagen (Denemarken)
Dit nieuwe Nationale Aquarium van Denemarken is ontworpen door 3xn architecten en geïnspireerd op de eindeloze beweging van water, van een school vissen of sterren. De Blauwe Planeet ligt op een verhoogde landtong naar de zee bij Kopenhagen.”

4. Restaurant Aan Zee in Oostvoorne
“Midden in natuurgebied Voornes Duin ook met uitzicht op de Rotterdamse haven ligt het restaurant Aan Zee. Het restaurant is vrijwel autarkisch, zonder rioolaansluiting en met minimale reguliere nutsvoorzieningen. Het is ontworpen door de jonge architecten Marten de Jong en Jurg Hertog van Emma architecten.”

5. Museumotel in Râon-l’Etape (Frankrijk)
“Het museumotel is een uniek designhotel in de Vogezen, gebouwd als motel in 1967 naar ontwerp van de Zwitserse architect Pascal Häusermann. Een grote en negen kleinere witte bollen vormen samen het motel. De bollen hebben namen als Pop Art, Zen, Star, Chlorophylle, Panton en Love. In combinatie met bijpassende interieurs reflecteren ze de sfeer van de sixties.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.