Vakantietips van Margriet Brus

Vakantietips van Margriet Brus

Nieuws
Door: Margriet Brus | 30-07-2013

De vakantietijd is weer aangebroken en daarom geven diverse ArchitectuurNL-redacteuren de komende weken hier hun beste vakantietips. Deze keer de top 5 van webredacteur Margriet Brus.

1. Walt Disney Concert Hall in Los Angeles
“De concertzaal ‘LAphil’ is gebouwd mede dankzij een donatie van Lilian Disney, de weduwe van Walt Disney. Het gebouw is ontworpen door Frank Gehry. Er waren eerst wat problemen met de gevel, omdat omwonenden en automobilisten verblind werden door de reflecterende gevelpanelen. Dat probleem is nu opgelost en het resultaat is erg bijzonder. Het is mogelijk om gratis een audiotoer te volgen die je onder andere door de daktuin met Delfts mozaïek leidt.”

2. DRU cultuurfabriek in Ulft
“Bij mij naast de deur ligt de DRU-fabriek in Ulft. Een prachtig voorbeeld van transformatie van een oude ‘iezerhutte’, een ijzerfabriek, naar onder andere een poppodium, theater, bibliotheek en restaurant (Het Schaftlokaal). De realisatie en vooral de kostenbeheersing heeft wat hoofdbrekens gekost maar wat mij betreft was het het waard! Het is mogelijk om met de ‘Iesselganger’ een tochtje langs het complex te maken.”

3. Auckland (Nieuw Zeeland)
“De Nieuw Zeelandse stad Auckland is modern, maar heeft wel de typische relaxte sfeer van Nieuw Zeeland. In de hippe haven kun je lekker eten of een boottochtje maken, terwijl buitenwijk Parnell juist een Victoriaanse sfeer ademt. Een dag in Auckland kun je mooi afsluiten met een diner in de Sky tower.”

4. Essen (Duitsland)
“Essen is een van de belangrijkste steden in het Ruhrgebied. Op voormalig industrieterrein Zollverein werd hier in 2010 het Ruhrmuseum geopend, waar de geschiedenis van het Ruhrgebied wordt verteld. Op hetzelfde terrein bevindt zich het red dot design museum. Ook architectonisch is het complex, gebouwd in de stijl van de nieuwe zakelijkheid, interessant.”

5. Verboden stad versus olympische gebouwen in Beijing
“Nergens is het contrast tussen oud en nieuw groter dan in Beijing. Enerzijds de Verboden Stad, het keizerlijke Zomerpaleis en natuurlijk de Chinese muur, anderzijds de moderne olympische gebouwen. Fietsen is er niet zonder risico maar wel erg leuk.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.