Van der Leeuwprijs voor Kühne & Co

Van der Leeuwprijs voor Kühne & Co

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 29-09-2009

Architektenburo Kühne & Co heeft de eerste editie van de Van der Leeuwprijs gewonnen.. Architect Joost Kühne ontving de prijs gisteravond op de Dag van der Leeuw in Hotel New York in Rotterdam.

Stedelijke ontwikkeling
De Van der Leeuwprijs voor privaat initiatief met meerwaarde voor de stad wordt vanaf 2009 jaarlijks uitgereikt door de Van der Leeuwkring, die bestaat uit Rotterdamse ondernemers in de stedelijke ontwikkeling. Vanuit het private opdrachtgeverschap en persoonlijke betrokkenheid bij de stad Rotterdam willen zij bijdragen aan een vitale Rotterdamse publieke ruimte. De Van der Leeuwkring is een initiatief van AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam.

Eigen woning en bedrijfsruimte
Joost Kühne ontwierp en ontwikkelde zijn eigen woning en bedrijfsruimte aan de Boomgaardsstraat, tussen Westblaak en Witte de Withstraat. Vanuit een klein bouwkavel kocht hij luchtrechten om het naastgelegen parkeerterrein te overbouwen. Met één gebouw maakt hij in één keer een straat af tussen twee vitale aders van de stad. Zijn gebouw is een slimme investering, maar voegt ook waarde en betekenis toe aan zijn omgeving. Naast Kühne & Co waren ook Singeldingen en Vertrekhal Oranjelijn genomineerd voor prijs.

Een citaat van de juryvoorzitter Peter van der Gugten: ´De persoonlijke betrokkenheid van architecten als Joost Kühne bij de stad is een kapitaal dat gekoesterd moet worden en waar nog veel van te verwachten is ´

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.