Van Egeraat toont archipel aan Poetin

Van Egeraat toont archipel aan Poetin

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-09-2007

Erick van Egeraat heeft zijn plannen voor de kunstmatige archipel Federation Island gepresenteerd aan president Poetin. Dat deed hij afgelopen vrijdag op het International Investment Forum 2007 in Sochi.

Federation Island is een kunstmatige archipel van een 330 hectare die komt te liggen in de Zwarte Zee voor de kust van de Sochi. Deze stad is in 2014 gastheer van de Olympische Winterspelen.

De archipel is een geheel uit zand opgespoten eilandengroep waarop woningen, hotels, en culturele – en recreatieve faciliteiten komen. Van Egeraat heeft Federation Island de vorm van Rusland meegegeven. De archipel reflecteert de belangrijkste geografische eigenschappen van het land: de eilandwaterlijnen refereren aan de Russische rivieren en de grote bergen staan model voor het aangebrachte reliëf op de eilandengroep.

Federation Island bestaat uit zeven hoofdeilanden met daarbij meer dan een dozijn privé-eilanden en drie golfbrekereilanden. De zandstranden, duinen, weiden, kleine bossen en rivieroevers bieden genoeg verscheidenheid voor accommodaties zoals strandhuizen, luxe villa’s en appartementen.

Federation Island wordt ontwikkeld door M-Industries uit St. Petersburg en is ontworpen door Erick van Egeraat in samenwerking met de Nederlandse ingenieurs van Witteveen + Bos en Van Oord.

Bron: EEA

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.