Van Nelle wint Europese prijs

Van Nelle wint Europese prijs

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-05-2008

De Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam is bekroond als één van de drie beste Europese restauratieprojecten op het gebied van cultureel erfgoed.

Door de Europese Unie en Europa Nostra is de restauratie en het hergebruik van de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam onderscheiden met de hoogste prijs voor Europees Cultureel Erfgoed projecten in 2008. Het bureau Wessel de Jonge architecten in Rotterdam was verantwoordelijk voor de supervisie van de herbestemming en het ontwerp van een aantal van de gebouwen op het terrein. De prijs wordt op 12 juni uitgereikt in Newcastle.

Zes winnaars
Uit 109 aanmeldingen vanuit 29 landen zijn zes winnaars gekozen: topprojecten in Tsjechië, Griekenland, Spanje, Roemenie en Nederland. In de categorie ‘Conservering’ is een eerste prijs toegekend aan de Van Nelle Ontwerpfabriek. De initiatiefnemers en alle betrokkenen bij de totstandkoming van de conversie van de Van Nellefabriek tot de Van Nelle Ontwerpfabriek zijn zeer vereerd met de toekenning van deze prestigieuze prijs.

Feestelijke uitreiking
Op vrijdagmiddag 19 september 2008 zullen de initiatiefnemers met een groot aantal relaties de toekenning van deze fraaie prijs officieel vieren. Deze viering zal worden geïntegreerd in het slot van het DOCOMO congres, dat reeds in die week in de van Nelle Ontwerpfabriek plaatsvindt.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.