Van oude bouwtekening naar CAD

Van oude bouwtekening naar CAD

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 02-03-2009

Digitale dienstverlener Docscan komt met een service waarmee eenvoudig en tegen lage kosten oude bouwtekeningen naar CAD-bestanden geconverteerd kunnen worden. Vooral bij renovaties van oude gebouwen zijn vanzelfsprekend geen CAD-tekeningen beschikbaar. Het overtekenen in CAD is een tijdrovend proces dat DocScan nu overneemt.

Door geavanceerde softwaretechnologie kan het bedrijf binnen vijf werkdagen een oude bouwtekening overzetten naar een CAD-tekening. DocScan draagt tevens zorg voor de handmatige controle van de tekening en neemt zo alle zorg uit handen, zodat de architect zich volledig kan focussen op het creatieve proces.

Ben Meijer, directeur van DocScan: “Architecten zijn creatieve geesten en willen zich niet bezig houden met het overtekenen van bouwtekeningen. Het uitbesteden naar tekenaars kost veel geld en tijd. Door de tekeningen aan te leveren bij DocScan ontvangt de architect binnen vijf werkdagen de tekening als CAD-bestand retour. Deze nieuwe oplossing sluit naadloos aan op onze andere diensten die allen in het teken staan van de digitalisering van documentstromen.”

Werkwijze
Bestaande bouwtekeningen worden aangeleverd bij DocScan. De prijzen voor het converteren van een tekening beginnen bij 125 euro. De prijs is afhankelijk van de grootte en complexiteit van de tekening. De bouwtekening wordt door DocScan gescand en binnen vijf werkdagen wordt de tekening als CAD-bestand bij de klant aangeleverd.

Daarnaast biedt DocScan architecten de mogelijkheid om ook andere bouwtekeningen te digitaliseren en deze te archiveren en te beheren in de SaaS-oplossing van Hyarchis.Net. Door de bouwtekeningen centraal op te slaan wordt de beschikbaarheid gewaarborgd en zijn de bouwtekeningen tijd- en plaatsonafhankelijk via het internet te raadplegen.

De gedigitaliseerde tekeningen zijn geschikt voor nabewerking naar DWG-formaat en kunnen dan als DWG-file geopend worden in AutoCAD.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.