Van ruw materiaal tot tastbaar product

Evenementen, Materialen, Nieuws

Van ruw materiaal tot tastbaar product

Door: Petra Starink | 10-08-2015

De Intuïtiefabriek, Lex Pott, Visser & Meijwaard, OS ∆ OOS,Studio Mieke Meijer en Michiel Martens zijn door Baars en Bloemhoff gevraagd om op basis van haar interieurmaterialen een product te ontwerpen voor de Dutch Design Week 2015. In het project ‘Transitions’ kiezen de ontwerpers zelf hun materiaal dat ze vervolgens vertalen naar een product waarin ze de decoratieve en constructieve eigenschappen van het materiaal tot uiting brengen. De ontworpen producten zijn van 17 tot en met 25 oktober te zien in Broeinest op Strijp-S.

Project Transitions

Het thema van de DDW is ‘What if’, waarmee creativiteit en vernieuwing begint. Dit thema heeft Baars & Bloemhoff aangezet om tijdens de aankomende DDW haar materialen op een geheel andere wijze te presenteren. Met het project ‘Transitions’ wordt bewust het experiment opgezocht en worden de geselecteerde ontwerpers uitgedaagd om materialen vanuit een ander perspectief zoals bio-laminaat, houtfineren te onderzoeken. Unieke eigenschapen, maar ook de beperkingen van het materiaal worden door de ontwerpers in kaart gebracht. Vervolgens vertalen ze dit naar een speciaal voor de expositie in Broeinest te ontwerpen product waarin de karakteristieke eigenschappen van het gekozen materiaal zichtbaar worden.

Het gehele ontwerpproces is te volgen via de website Baars & Bloemhoff. Verschillende producten die uit dit project ontstaan zullen na de DDW in productie gaan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.