Van Schooten ontwerpt universiteitsgebouw VU

Van Schooten ontwerpt universiteitsgebouw VU

Nieuws
Door: Petra Starink | 18-01-2012

In het kenniskwartier aan de Zuidas in Amsterdam ontwikkelt de Vrije Universiteit  Amsterdam een nieuw universiteitsgebouw. Jeroen van Schooten (architectenbureau Meyer & Van Schooten) is aangesteld als architect. Het ontwerpteam NU.VU bestaat naast Van Schooten uit ABT (constructeur) en Royal Haskoning (installatieadviseur).

Uitnodigend

Het nieuwe universiteitsgebouw moet uitnodigend zijn, inspireren en gebruik maken van slimme ontwerpoplossingen, die een efficiënt gebruik bevorderen.  Het ontwerpproces start begin 2012. Naar verwachting wordt het gebouw bij de start van het nieuwe collegejaar 2017 in gebruik genomen.

De VU wil met het nieuwe gebouw de beste voorwaarden scheppen voor toekomstbestendig onderzoek en onderwijs. Om aan de maatschappelijke en de eigen duurzaamheidseisen te voldoen moeten de exploitatiekosten per vierkante meter omlaag door zuinig ruimtegebruik, laag energieverbruik en lage kosten in onderhoud en dienstverlening.

Functieneutrale ontwikkeling

De kracht van het gebouw zit in de functieneutrale ontwikkeling gecombineerd met publieke voorzieningen zoals congresfacilitieten, horeca en een culturele voorziening. Architect Jeroen van Schooten, architectenbureau Meyer & Van Schooten, heeft aangetoond een dergelijke opgave goed aan te kunnen. Zijn bureau is bekend van “de schoen” van ING op de Zuidas.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.