Van Swieten winnaar prijsvraag Waterproef

Van Swieten winnaar prijsvraag Waterproef

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-07-2008

Peter van Swieten van architectenburo SwietenLau heeft op 3 juli de ideeënprijsvraag Waterproef gewonnen. Zijn ontwerp ‘Watertoren op nieuwe voet verder’ was volgens de jury de beste van de 59 inzendingen voor een nieuwe functie en bijpassend ontwerp voor de Leidse watertoren.

Prijsvraag
Het doel van de prijsvraag Waterproef was om ideeën te verzamelen voor een nieuwe bestemming voor het markante rijksmonument. Uitgangspunt is dat de twaalfkantige watertoren in de toekomst toegankelijk is voor het publiek.

Van Swieten: “Het betonskelet is het meest essentiële monumentale onderdeel van de Leidse watertoren. Dit skelet is behouden en wordt verder versterkt door de metselwerkvlakken transparant te maken en voor een deel zelfs geheel te verwijderen.”

Ontwerpen
Alain-Celest de Buck won met het ontwerp ‘Waterview: What a view’ de tweede prijs, Pieter Figdor van Public Domain Architecten met het ontwerp ‘Steil&Diep’ de derde prijs.

Van 8 augustus tot en met 12 oktober staan de inzendingen tentoongesteld in RAP Architectuurcentrum.

Op de foto: links wethouder Van Woensel, in het midden architect Peter van Swieten en rechts architect Stephen Hoornweg op de prijsuitreiking in het RAP in Leiden.Op de foto: links wethouder Van Woensel, in het midden architect Peter van Swieten en rechts architect Stephen Hoornweg op de prijsuitreiking in het RAP in Leiden.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.