Van Wijnen bouwt Imboschveld Dieren

Van Wijnen bouwt Imboschveld Dieren

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-08-2007

De gemeente Rheden heeft ingestemd met het planconcept ‘Imboschveld’ van Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V.

Van Wijnen mag het terrein van de voormalige Imbos-mavo aan de Imboslaan in Dieren gaan ontwikkelen. Om hier een mooi woongebied te realiseren, organiseerde de gemeente een wedstrijd onder drie projectontwikkelaars. De twee andere ontwikkelaars waren Van den Belt Bouw & Ontwikkeling uit Twello en Johan Matser Projectontwikkeling uit Hilversum.

Organisch en bosrijk
Kwaliteit en het behoud van het groen zijn belangrijke uitgangspunten voor de ontwikkeling van Imboschveld. Onix architecten maakte het ontwerp bestaande uit 13 terraswoningen, 10 bungalows en 18 appartementen.

Van Wijnen is verheugd het plan te mogen uitvoeren:
Wij beschouwen het als een enorm compliment dat wij de woningen ‘vloeiend’ in de hoge natuurwaarden mogen inpassen. Doordat Onix architecten uit Groningen de gebouwen op een organische manier heeft vormgegeven en door toepassing van materialen met natuurlijke tinten vinden wij dat de gebouwen geruisloos in de natuur worden opgenomen.

Door de gemeente is gekozen voor een bijzondere woonvorm: alle woningen zijn voorzien van ruime terrassen zonder voor- of achtertuin. Het bosachtig karakter blijft hierdoor gehandhaafd.

De verwachting is dat de gemeente dit najaar het verder uitgewerkte plan aan omwonenden presenteert. De start van de bouwwerkzaamheden staat gepland voor de tweede helft van 2008. De totale investering bedraagt € 13 miljoen euro.

Bron: Gemeente Rheden

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.