Veel belangstelling voor eigen huis Almere

Veel belangstelling voor eigen huis Almere

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-01-2009

Bijna duizend belangstellenden kwamen afgelopen zaterdag naar de informatiedag over betaalbaar wonen in het Stadhuis van Almere, waar ook architecten, bouwbedrijven en hypotheekverstrekkers aanwezig waren. Een eigen huis bouwen is niet langer voorbehouden aan mensen met een ruime portemonnee. Met de regeling ‘IkbouwbetaalbaarinAlmere’, kunnen mensen met een inkomen tussen de 20.000 en 36.500 euro een eigen huis bouwen.

Groot succes
Hoewel de inschrijftermijn voor de regeling en de beschikbare kavels tot 26 februari loopt, zijn er al 17 inschrijfformulieren ingediend. Ook was er veel interesse voor de samen te bouwen appartementen van Corsini Due. De organisatie ‘IkbouwbetaalbaarinAlmere’ (IbbA) spreekt van een groot succes.

“Het toont weer eens dat mensen hun woonomgeving helemaal zelf willen bepalen. Deze regeling biedt natuurlijk een enorme kans om dat onder gunstige voorwaarden te realiseren, zeker nu het door de kredietcrisis steeds lastiger wordt om een huis te kopen – laat staan een eigen huis te bouwen”, aldus Adri Duivesteijn, wethouder Ruimtelijke Ordening en Wonen in Almere.

Inkomen bepalend
De unieke regeling zorgt ervoor dat mensen met een inkomen tussen de 20.000 en 36.500 bruto per jaar onder gunstige voorwaarden een eigen huis kunnen bouwen, met een maximale totaalprijs van € 185.000. Alleen dat deel dat men in staat is om zelf te financieren, wordt betaald – op voorwaarde dat dit minimaal 52 procent van de totaalprijs is. Het zelf te financieren percentage wordt bepaald door de hoogte van het inkomen.

Het deel dat men niet kan financieren betaalt de VOF ‘IkbouwbetaalbaarinAlmere’ (IbbA), die bestaat uit de gemeente Almere en woningcorporatie De Key. Alleen als het inkomen stijgt, of als de woning wordt verkocht, moet het verschil in prijs worden (terug) betaald.

Er komen – op verschillende locaties in Almere – specifieke kavels beschikbaar voor mensen die gebruik maken van de regeling. De eerste kavels die worden uitgegeven liggen in het Homeruskwartier, de staalkaart voor particulier opdrachtgeverschap. Het gaat om 64 kavels en 44 appartementen.

Zie ook: Eigen huis in Almere voor alle inkomens

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.