Veel glas voor natuurliefhebbers

Veel glas voor natuurliefhebbers

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-10-2007

China, Rusland, Oostenrijk, Engeland, Zwitserland…. Huf Haus verovert de wereld, met woningen die voor een groot deel uit glas en hout bestaan. In Nederland is alleen in Groningen en Vaals een Huf haus te vinden. En nu verrijst er een in het buitengebied van Laag Zuthem.

Aan de Zuthemerweg is een bijzonder project in aanbouw: een huis dat voor de helft uit glas bestaat. Barbera Schoemaker en Arie van Esveld zijn de eigenaren van dit derde ‘Huf Haus’ in Nederland. Ze zijn zeer enthousiast over hun nieuwe woning. “Door al dat glas halen we de natuur van buiten naar binnen.”

Twee jaar geleden kochten zij een voormalig boerenbedrijf met opstallen, gelegen op een schitterende locatie temidden van de landgoederen Den Alerdinck en De Colckhof. “We zijn echte buitenmensen en natuurliefhebbers. We kochten de boerderij om de prachtige plek, het is hier zó mooi en heerlijk rustig wonen.”

Alles in één hand
“Omdat we een nieuw huis wilden bouwen, hebben we ons georiënteerd. We kwamen terecht bij de Duitse firma Huf Haus. Huf Haus is een familiebedrijf dat al drie generaties bestaat en een uniek totaalconcept ontwikkeld heeft: van architectuur tot inrichting. De keuken, de badkamer, de verlichting. Het bedrijf heeft alles zelf in de hand. Dat heeft voor ons als voordeel dat we maar met één partij te maken hebben. Natuurlijk ben je ook vrij om bepaalde onderdelen (zoals de keuken of de verlichting) weg te laten en zelf te regelen.”

Andere kleur
Schoemaker: “We hebben de reguliere procedures gevolgd en de samenwerking met de gemeente en welstandscommissie verliep erg goed. Wel gaf men ons een paar adviezen mee. Zo had het huis oorspronkelijk witte panelen, men wilde dat we daarvoor een andere kleur en materiaal zouden kiezen. Daar konden we ons wel in vinden. De omliggende tuin wordt ook mooi aangepast, met veel bomen rondom. De reacties? De meeste mensen reageren enthousiast. Er zijn veel mensen die komen kijken en we krijgen veel positieve reacties.”

De totale bouw neemt maar tien weken in beslag, dat wil zeggen exclusief fundering. Om te voorkomen dat het huis op zonnige dagen te warm wordt, zijn alle ramen voorzien van geïntegreerde zonwering. Het meeste glas is te vinden aan de achtergevel van het huis, op het zuidwesten waar volop privacy is.

Bron: Stentor

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.