Crowdfunding Pier Scheveningen

Crowdfunding Pier Scheveningen

Nieuws
Door: Petra Starink | 11-07-2013

Voor de herbestemming van de Pier van Scheveningen is een crowdfunding van start gegaan.Het initiatief komt van Cooper Feldman ondernemers in samenwerking met o.a. ingenieursbureau ABT,en Scala architecten.

Het plan

Het plan is om een Pier dorp te bouwen.Er worden nieuwbouw-casco’s, flexibel in gebruik in verschillende afmetingen van ca 34 m2 tot maximaal 300 m2 aangeboden die door mensen zelf in eigen beheer afgebouwd kunnen worden . De casco’s worden gerealiseerd op een compleet gerenoveerde draagconstructie, voorzien van een langjarig onderhoudsplan met bijbehorende financiële middelen. Hiermee is de constructie van de Pier gegarandeerd veilig voor de toekomst. De nog op te richten vereniging van eigenaren (VVE) ziet toe op de deugdelijke uitvoering van het langjarige onderhoudsplan.

Door de realisatie van circa 150 casco’s op de Pier van Scheveningen kan het een publiekstrekker voor de stad worden. Tegelijkertijd kunnen particulieren hun eigen droomhuis realiseren. Dit zonder winstoogmerk. Andere partijen die meedoen in het project  zijn Holland Legal Partners, Wikaza en WEBclusive.

De veiling van de Pier is op 24 september.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.