Venlo krijgt vestiging World Trade Center

Venlo krijgt vestiging World Trade Center

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-05-2008

Venlo krijgt een WTC-vestiging. In de oksel van de snelwegen A67/A73 op het bedrijfsterrein Venlo Trade Port Oost gaat belegger Marcel Peters een tenminste 80 meter hoge toren bouwen met 50.000 m2 ruimte voor ondernemers, groothandels en een beursvloer.

Agribusiness
Dat hebben initiatiefnemer Peters en de Venlose wethouder Mark Verheijen (Financiën & Economie) woensdag op een persconferentie bekendgemaakt. Met Freshpark Venlo en Flora Holland als buren mikt het Venlose WTC allereerst op de agribusiness-sector, maar ook op groothandelsactiviteiten op het gebied van lifestyle en wonen.

WTC
World Trade Center (WTC) is een wereldwijd netwerk. “De WTC-organisatie legt de lat hoog, je krijgt niet zomaar een licentie. Daardoor is WTC een kwaliteitskenmerk”, legt Peters uit. Venlo krijgt de achtste WTC-vestiging in Nederland, naast onder meer Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Gisteren keurde het Venlose gemeentebestuur de verkoop van de grond voor het WTC goed. Wethouder Verheijen; “Het is een belangrijke impuls voor ons Greenport Venlo-programma, maar ook voor diverse andere sectoren in de regio.”

Bron: Gemeente Venlo

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.