Verbouwd stadhuis Venlo heropend

Verbouwd stadhuis Venlo heropend

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-08-2008

Op vrijdag 29 augustus wordt het historische stadhuis van de gemeente Venlo officieel heropend. Het uit 1600 stammende historische stadhuis op de Markt vormt al eeuwen het bestuurscentrum van Venlo. Het afgelopen jaar is het interieur van het stadhuis ingrijpend aangepast.

Zo is de raadszaal voorzien van moderne vergaderfaciliteiten, de publieke tribune vergroot en het gebouw toegankelijk gemaakt voor mensen met een handicap. Bovendien is door een aantal bouwkundige ingrepen het gebouw transparanter geworden.

Huis van de stad
Tot nu toe werd het stadhuis vooral gebruikt voor vergaderingen en andere bestuurlijke activiteiten van gemeenteraad en college van burgemeester en wethouders. Meer nog dan voorheen krijgt het stadhuis na de verbouwing een functie als Huis van de Stad. Niet alleen gebruikt door de gemeente, maar ook door het bedrijfsleven en maatschappelijke partners uit de stad.

Tijdens een bijzondere raadsbijeenkomst voorafgaand aan de openingsceremonie voeren naast burgemeester Hubert Bruls en commissaris der koningin Leon Frissen ook architect Marion Pieters en columnist en Venlokenner Sef Derkx het woord.

Om de inwoners van Venlo de gelegenheid te bieden een kijkje te nemen in het verbouwde stadhuis, verzorgt de VVV op zaterdag 30 en zondag 31 augustus vanaf 15.00 uur rondleidingen in het gebouw.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.