Verbouwing Museum Arnhem definitief gegund aan Rots Bouw BV

Nieuws

Verbouwing Museum Arnhem definitief gegund aan Rots Bouw BV

Door: Petra Starink | 12-08-2019

De aanbesteding voor de nieuwbouw en uitbreiding van het Museum Arnhem is geslaagd. Rots Bouw BV uit Aalten mag het vernieuwde museum Arnhem, een ontwerp van Benthem Crouwel Architects gaan bouwen. De verwachting is dat het museum begin 2022 geopend kan worden.

Grondige renovatie en vernieuwing

In het museumgebouw aan de Utrechtseweg komt een grote nieuwe vleugel met tentoonstellingsruimte. Onder deze vleugel komen kantoren en een depot voor kunst en archeologie. In het ontwerp is ook een grondige renovatie en vernieuwing meegenomen van het monumentale pand. Het museum wordt weer helemaal van deze tijd en sluit aan bij de ambities van Museum Arnhem met grotere tentoonstellingen.

Open gebouw

useum Arnhem ziet het museum als een informele ontmoetingsplek. Het ontwerp van Benthem Crouwel Architects voorziet in een open gebouw, waarin fijn samenspel is tussen binnen en buiten. De focus ligt op kunst en ruimte voor publieksprogramma’s. De nieuwe expositieruimtes zijn sobere ruimtes die de collectie en de beleving van kunst centraal stelt. Met de grote raampartijen wordt de unieke ligging optimaal benadrukt. Ook de beeldentuin krijgt een belangrijke rol in het museum.

Rots Bouw BV

Rots Bouw Bv uit Aalten is ook verantwoordelijk voor het ontvangstpaviljoen op de Hoge Veluwe, dat op 21 juni 2019 door koning Willem- Alexander werd geopend.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.