Verbouwing voormalig klein-seminarie Apeldoorn

Verbouwing voormalig klein-seminarie Apeldoorn

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-07-2008

De Politieacademie gaat haar zogenaamde Concernlocatie in Apeldoorn ingrijpend verbouwen. Bij de verbouwing van het voormalig aartsbisschoppelijk klein-seminarie aan de Arnhemseweg worden de karakteristieke elementen van het rijksmonument behouden.

Het gebouw moet ruimte bieden aan ruim 3.000 gebruikers. Dit zijn medewerkers, studenten en congresgangers. Aan het pand wordt een nieuwe onderwijsvleugel gebouwd en een facilitair centrum toegevoegd. De vroegere binnentuin wordt overkapt, waardoor een atrium ontstaat. Met de realisatie van het project is een budget van € 56 miljoen gemoeid.

Nieuwbouw
Nieuwbouw is zoveel mogelijk bij het bestaande gebouw gerealiseerd zodat het landschap intact gehouden kan worden. De toevoeging van twee halfondergrondse gebruiksruimten is niet alleen effectief maar ook zeer karakteristiek. De herstructurering van de kap met mogelijkheden voor werkruimten biedt de politieacademie gelegenheid voor een compacte werkorganisatie.

“Door het binnenhof te overkappen ontstaat een nieuwe centrale ruimte, het nieuwe hart van de organisatie. Een plek die dienst kan doen als leercentrum, als ontmoetingsplek, als spil van de organisatie, een plek die representatief is”, aldus architectenbureau Atelier PRO uit Den Haag.

Nieuwe entree
De huidige entree van de Politieacademie kan de toekomstige voetgangersstromen niet aan. Daarom is gezocht naar een nieuwe plek voor de entree. Hierbij is ook rekening gehouden dat in de buurt van de entree de parkeerbehoefte opgelost wordt.

Door het parkeren meer te concentreren en het terrein opnieuw zorgvuldig in te richten kan het gebouw weer in het groen geplaatst worden. Ook wil het onderwijsinstituur het complex meer zichtbaar maken vanaf de openbare weg.

De planning is dat het gebouw in de zomer van 2010 wordt opgeleverd. Na de bouwvak start de verbouwing.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.