Verburg Hoogendijk finalist Footbridge Awards

Verburg Hoogendijk finalist Footbridge Awards

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-05-2008

Verburg Hoogendijk Architekten (VHA) heeft zich met zijn brug in de Oostvaardersbuurt in Almere gekwalificeerd als finalist voor de internationale prijsvraag ‘Footbridge Awards 2008’. Deze prijs wordt op 2 juli uitgereikt tijdens de Third International Conference FOOTBRIDGE 2008 in Porto (Portugal). Dit evenement wordt georganiseerd door de Faculty of Engineering van de Universiteit van Porto, in samenwerking met het Technical Advisory Bureau for Steel Users.

Vleugel
De brug van bijna 100 m lang ligt in een belangrijke route tussen het centrum van de wijk en het recreatiegebied nabij de Oostvaardersplassen. De route over het binnenwater heeft een curve die de brug volgt. VHA ontwierp de brug als een gebogen vleugel die over het water scheert.

De stalen hoofd draagstructuur werkt als een vliegtuigvleugel waarbij ribben/spanten aan de binnenzijde en de ‘huid’ aan de buitenzijde samenwerken en zodoende een solide draagstructuur vormen die het dek draagt. De betonnen landhoofden zijn zover op de oever geplaatst dat de waterkant vrij is.

Waardering
De combinatie van de stalen vleugelstructuur, de rvs leuningen, het stalen dek en de vijf lichtmasten geeft de brug zijn elegante uitstraling en benadrukt zo de synergie tussen techniek en traditie.

De finale van de Footbridge 2008 Award vormt een officiƫle internationale blijk van waardering door vakgenoten.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.