Verlichte postzegels door Daan Roosegaarde

Verlichte postzegels door Daan Roosegaarde

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 12-10-2015

Verlichte postzegels door Daan RoosegaardeDaan Roosegaarde heeft voor PostNL verlichte postzegels ontworpen. Het postzegelvel toont een moderne kaart van Nederland op een heldere nacht in het voorjaar. De zegels geven inzicht in het dagelijks lichtgebruik.

Inspiratie door ruimtefoto’s

We zien Nederland zoals we dit nog nooit gezien hebben. Kijk je nu van boven naar de aarde beneden of vanaf de aarde naar de sterrenhemel erboven. Het is een waanzinnig netwerk van licht, waardoor verbindingen tot stand komen. Het geeft inzicht in ons gedrag en de impact die het heeft op het landschap. Iedere losse postzegel laat een ander stukje Nederland zien. Daan Roosegaarde heeft de postzegels ontworpen geïnspireerd door ruimtefoto’s van André Kuipers en satellietfoto’s van Nederland, waar hij zijn eigen interpretatie aan gaf.

Op zaterdag 24 oktober worden de postzegels door PostNL persoonlijk aan kunstenaar Daan Roosegaarde uitgereikt. Hiervoor doet Daan Roosegaarde in een speciaal programma tijdens de Nacht van de Nacht symbolisch het licht uit in Het Concertgebouw in Amsterdam.

De postzegels zijn vanaf 12 oktober te koop.

Beeld: NASA,ESA, André Kuipers en RIVM

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.