Verlichting voor lifestyle en entertainment

Nieuws, Productnieuws

Verlichting voor lifestyle en entertainment

Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-09-2022

Signify introduceerde een serie nieuwe verlichtingsproducten en app-functies van Philips Hue. Hiermee komen nieuwe mogelijkheden beschikbaar om diverse sferen te creëren evenals ‘entertainment ervaringen’. De serie omvat verschillende stijllampen in drie vormen. Voor een optimale beleving tijdens het gamen of met muziek, is de ontwikkelaar een samenwerking aangegaan met nieuwe partners.  

De Philips Hue Lightguide-lampen combineren ontwerp met slimme lichtfunctionaliteit. Qua vormgeving bestaat de keuze uit: bolvormig, ovaal en driehoekig. Alle varianten beschikken over een binnenbuis die het licht in elke kleur verspreidt. Verder zijn te combineren met een passend hangsnoer en metalen houder. Het in stof gewikkelde snoer en de houder zijn afzonderlijk verkrijgbaar in zwart of wit.

Entertainment

Voor het creëren van ‘entertainmentervaringen’ tijdens gamen, is een gradient lightstrip ontwikkeld. Deze produceren verschillende kleuren licht tegelijk en creëren zo een naadloos kleurverloop waarbij de kleuren op natuurlijke wijze in elkaar overvloeien. De strip – die achter de monitor is te bevestigen – licht op met de actie op het scherm, waardoor een speciale game-ervaring ontstaat. De flexibele lichtstrip is beschikbaar in drie verschillende maten passend bij verschillende monitors.

Om de ervaring beter te ondersteunen, is Philips Hue een samenwerking aangegaan met CORSAIR. Zo is de CORSAIR iCUE te gebruiken om scènes in te stellen op de Philips Hue-lampen in de kamer of gamingruimte. Synchronisatie vindt plaats via de CORSAIR RGB-gamingrandapparatuur.

De configuratie is eenvoudig en gebruiksvriendelijk gehouden door de huidige mobiele sync box-app in het vierde kwartaal van 2022 samen te voegen met de Hue-app.

Meer functionaliteit

Andere nieuwe functionaliteiten liggen in het synchroniseren van de slimme lampen met muziek en de beschikbaarheid van de nieuwe aanwezigheidsautomatisering in de app. Deze automatisering schakelt verlichting automatisch aan en uit op tijden dat de bewoner ze meestal gebruikt en in de kamers die hij zelf selecteert. Hij kan bovendien kiezen welke lampen hij wil automatiseren en of hij ze overdag continu wilt aan- of uitschakelen of alleen wanneer het buiten donker is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.