Vermeertoren in gebruik genomen

Vermeertoren in gebruik genomen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-03-2008

De 75 meter hoge Vermeertoren in Delft is deze week officieel in gebruik genomen. Met de ontwikkeling van de Vermeertoren is een uniek concept gerealiseerd. In het gebouw worden wonen, zorg en welzijn op een bijzondere manier samengebracht.

Naast high intelligence (sociale) huur en koop appartementen zijn in de Vermeertoren een gezondheidscentrum en een buurthuis gerealiseerd. Hierdoor heeft het gebouw een belangrijke plaats in de leefomgeving.

Gezondheid
In het gezondheidscentrum zijn naast een huisartsenpraktijk, een fysiotherapie praktijk en een apotheek ook een Jeugdgezondheidszorg centrum, een ontmoetings- en dagbestedingsruimte en een zorgpost voor thuiszorg gerealiseerd. Bij de invulling hiervan nemen de zorginstellingen Pieter van Foreest en Careyn een belangrijke rol in.

Innovatief wonen
Naast de combinatie van zorg faciliteiten is de Vermeertoren uniek te noemen door de toepassing van domotica. Domotica is het samen brengen van ICT oplossingen om het comfort in woonhuizen te optimaliseren. Tot op heden werd deze technologie met name gebruikt in luxe woningen.

Samen met de ontwikkelingspartners is gekeken naar toepassingen voor in de zorg. Dit heeft geresulteerd in functionaliteiten die ingezet worden voor zorg op afstand. Iedere woning kan worden verbonden met een zorgcentrale. Vanuit hier kan bijvoorbeeld een deur op afstand worden geopend en kan er in geval van nood een beeld en spraakverbinding tot stand worden gebracht.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.