Vernieuwde Duurzaam Bouwen Awards

Nieuws

Vernieuwde Duurzaam Bouwen Awards

Door: Petra Starink | 20-09-2017

Vier partijen, abcnova, W/E adviseurs, FSC Nederland en Duurzaam Gebouwd bundelen hun krachten en hebben de vernieuwde Duurzaam Bouwen Awards geïntroduceerd. Door de bestaande Duurzaam Bouwen Award, de Gouden Kikker en de WOCO25 te bundelen, ontstaat een groter podium voor deze prijzen. De 4 partijen introduceren ook een nieuwe prijs de Circulaire Ring. Op 1 februari 2018 vindt hiervan de eerste uitreiking plaats tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in Hoofddorp.

Award in 4 categorieën

De Duurzaam Bouwen Awards kent vier categorieën, elke categorie is gefocust op één specifiek deel van de bouwkolom:
Meest duurzame project: de bouwer/opdrachtgever van het beste opschaalbare duurzame bouwproject ontvangt De Gouden Kikker.

Meest duurzame woningcorporatie: de woningcorporatie die zich het meest onderscheidt met doordacht duurzaam beleid en/of duurzame innovatieve projecten, ontvangt de WOCO25.

Meest duurzame gemeente: de gemeente met het beste duurzaamheidsbeleid ontvangt de Circulaire Ring.

Publieksprijs: uit alle genomineerden kiest het publiek tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres de winnaar, die de Duurzaam Bouwen Award ontvangt.

Stichting Duurzaam Bouwen Awards

Om voor een onafhankelijk overkoepelend merk te zorgen, hebben de vier organisaties de Stichting Duurzaam Bouwen Awards opgericht. De Duurzaam Bouwen Awards biedt partijen, via de aangebrachte categorieën, de mogelijkheid om zich binnen de markt te profileren op één specifiek deel van de bouwkolom. De website www.duurzaambouwenawards.nl vormt hiervan het visitekaartje. Belangrijke partners voor deze nieuwe stichting zijn het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Bouwend Nederland. Deze partners leveren een financiële bijdrage, hebben een rol in de communicatie naar doelgroepen en deelnemers en dragen een jurylid voor. De jury bestaat uit maximaal zeven personen. Per categorie kiest de jury drie genomineerden, waarvan één de winnaar wordt.

Materiaalkeuzes

De Duurzaam Bouwen Awards zijn meer dan een prijsuitreiking, ze zullen leiden tot meer bewustwording over hoe duurzaamheid kan worden ingevuld. Het verminderen van milieu-impact gaat immers verder dan energiemaatregelen, ook thema’s als materiaalkeuzes en gezondheid worden steeds belangrijker.

Inschrijven

Meedingen naar de Duurzaam Bouwen Awards? Schrijf je dan vanaf 5 oktober in. Het is ook mogelijk om een ander voor te dragen voor de awards. De inschrijving is geopend tot 1 januari 2018.

Foto: Duurzame woontoren Kraaijvanger Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.