Vernieuwend interieurconcept UPC

Nieuws

Vernieuwend interieurconcept UPC

Door: Jacqueline Knudsen | 21-03-2012

Vandaag, 21 maart, is de officiële opening van het nieuwe kantoor van UPC in Leeuwarden. Qua architectuur, energieprestatie en daglicht een bijzonder gebouw maar ook aan het interieur is door talentvolle ontwerpers samengewerkt aan een inspirerende creatieve werkomgeving.

Het gebouw is ontworpen door Paul de Ruiter. Voor het interieur is een expertteam samengesteld bestaand uit Hollandse Nieuwe, Concern, Inside Outside en Femke van Gemert dat in nauwe samenwerking met UPC een vernieuwend interieurconcept heeft ontwikkeld, waarin het nieuwe werken en duurzaamheid centraal staan. Femke van Gemert stond aan de wieg van het interieurconcept. Zij inventariseerde de behoeften en waarden van UPC en vertaalde die in een interieurconcept. Hierin staan centraal de transparantie tussen de afdelingen, dynamiek in werken en bewegen door het gebouw en een groene uitstraling, zowel in duurzaamheid als letterlijk in de binnentuinen en vloeren. Dit concept is door Concern, De Hollandse Nieuwe en Inside Outside verder uitgewerkt.

Kenmerkend voor het interieur zijn materialen en kleuren met natuurlijke uitstraling. De werkvloeren zijn open en flexibel te gebruiken; werkplekken worden gedeeld. In het ontwerp zijn twee grote atria opgenomen; de longen van het gebouw. Hier kan men ook met slecht weer even het gevoel hebben buiten te zijn. Voor de atria ontwierp Concern een aantal gigantische plantenbakken. Concern ontwierp ook het interieur van de meer algemene ruimten zoals ontspanningsplekken en het restaurant.

In dat restaurant zijn ook twee opvallende elementen ontworpen door Petra Blaisse met Inside Outside, een rond ruimtescheidend gordijn en een groot tapijt. Op de kantoorvloeren liggen tapijten van Blaisse met ieder een ander soort grasmotief. Die tapijten zijn ontworpen in samenspraak met Hollandse Nieuwe die eindverantwoordelijk is voor het ontwerp van de callcenters en kantoorvloeren.

Foto’s: Inside Outside, Hollandse Nieuwe, Paul de Ruiter, Pieter Kers

Bekijk hier een filmpje over De Hollandse Nieuwe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.