Verplaatsing voormalig politiepost Dudok in zicht

Verplaatsing voormalig politiepost Dudok in zicht

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-06-2008

De voormalige politiepost aan het Den Uylplein in Hilversum, ontworpen door architect Dudok, wordt binnenkort vijf meter verplaatst. Het hele plein gaat op de schop in het kader van het Integraal Bereikbaarheidsplan (IBP). Zo komen er onder meer enkele rijbanen bij op de Larenseweg. Een mooi moment om het kleinste monument van Dudok in die zichtlijn te plaatsen.

Kapsalon
In het monument huist sinds 1947 een herenkapsalon. Kapper Ton Verbeek huurt het houten gebouwtje van de gemeente. “De gemeente wil het eigenlijk wel aan me verkopen, maar ik heb gezegd: ‘Na de verplaatsing’, want zo meteen hangt deze tent in de takels en dan breekt-ie en dan zit ik met de brokken.”

De houten kubus stond aanvankelijk op de Kerkbrink voor het toenmalige raadhuis voordat die in 1926 werd getransporteerd naar wat toen nog in de volksmond het Erfgooiersplein heette.

Als de werkzaamheden volgens plan zijn verlopen, staat de houten kapsalon inmiddels na 82 jaar op de nieuwe plek.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.