Verrassende architectuur in park Vijversburg

Verrassende architectuur in park Vijversburg

Evenementen, Nieuws
Door: Petra Starink | 07-09-2015

Natuur en cultuur gaan samen in park Vijversburg bij Leeuwarden. Het historische deel van het park is ontworpen in de stijl van tuinarchitecten Vlaskamp en Roodbaard. Het park wordt uitgebreid van 15 tot 30 hectare. Architecten als LOLA landscape architects, Marieke Kums, en Piet Oudolf hebben een bijdrage geleverd aan de uitbreiding. Op zaterdag 12 september 2015 gaan de drie nieuwe parkdelen open.

Dwaalster van LOLA landscape architects

LOLA landscape architects heeft het ontwerp gemaakt voor de parkdelen Frijlân en Dwaalster. Dwaalster heeft een oppervlakte van circa 7 hectare. Centraal in Dwaalster zijn de grote hagen in de vorm van een ster.
LOLA een jong collectief van progressieve landschapsarchitecten en winnaar van de Rotterdam-Maaskantprijs voor Jonge Architecten 2013, ontwerpt en onderzoekt landschappen die zijn vergeten of vervallen. In 2014 won LOLA de Topos Landscape Award.

Elementen uit de natuur door Oudolf

Frijlân is een drassig gebied dat een aantrekkelijke vegetatie heeft voor kinderen. Een gebied waar kinderen uitgedaagd worden om in contact te komen met de elementen van de natuur. De beplanting op de heuvels in het gebied is aangelegd door tuinarchitect Piet Oudolf.

Glazen paviljoen van Marieke Kums

De Japanse architect Junya Ishigami heeft samen met architect Marieke Kums, van Studio MAKS  het ontwerp gemaakt van het nieuwe Paviljoen. Uniek aan het gebouw is de draagconstructie die volledig bestaat uit glazen wanden. De centrale ruimte van het gebouw is bestemd voor tentoonstellingen, symposia en concerten. Junya Ishigami won in 2010 de Gouden Leeuw voor architectuur op de Biënnale in Venetië.

Park Vijversburg

In park Vijversburg worden regelmatig grote evenementen gehouden zoals tentoonstellingen, muziekuitvoeringen, en excursies. De officiële opening van de drie nieuwe parkdelen vindt plaats op zaterdag 12 september. De officiële opening van het gehele vernieuwde park is medio mei 2016.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.